ECHIPAMENTE DE ULTIMA GENERATIE SI MATERIALE DE CALITATE

procese-sinterizare-2

Sinterizare laser - CrCo, Ti

Scanway produce infrastructuri metalice prin sinterizare laser (SLM, sau “selective laser melting”), la un inalt nivel de calitate, ca rezultat a implementarii unui set de proceduri de gestiune si control al etapelor specifice productiei de metal prin metode additive, considerate “status of the art” la acest moment, si folosite ca referinta de calitate in industrii cum ar fi cea aeronautica si Formula 1. O descriere detaliata a proceselor implementate o gasiti AICI

Frezare metal de inaltă precizie

Un element fundamental de diferentiere a centrului de productie Scanway consta in capacitatile de frezare de inalta precizie in metal, atit din disc cit si din bara. In acest sens, centrul opereaza masini CNC industriale, de inalta tehnologie, in 5 axe si in 8 axe, care asigura precizii de prelucrare efectiva intre 4 si 6 microni, cu o rugozitate corespondenta a suprafetelor de pina la 0.1 microni. Controlul calitatii pieselor este asigurat intern, de echipamente ultra-moderne de masura si control cu capacitati de masura a geometriilor 3D si a rugozitatii de pina la 0.01 microni.

procese-milling
procese-frezare-umeda

Frezare umedă - disilicat (Emax CAD)

Pentru materiale disilicat si ceramica hibrida, folosim masini dedicate de frezat din cuburi, cu software specializat de CAM care pot freza detalii foarte fine si chiar texturi de suprafata, cu freze cu raza de atac de pina la 0.15mm. Astfel, aplicatii cum ar fi fatete sau incrustatii, pot fi realizate la un inalt grad de precizie si definitie de suprafata, largind astfel atit orizonturile clinice ale aplicatiilor in cauza, cit si predictibilitatea asigurarii unei calitati constante a productiei de zi cu zi.

Print 3D fotopolimeri

Un alt domeniu in care centrul Scanway exceleaza este productia aditiva de fotopolimeri, cunoscuta si sub denumirea de printare 3D de materiale plastice. In acest sens folosim printere industriale, de inalta acuratete, de ultima generatie, cu tehnologie MSLA, operate intr-un sistem riguros de control constant al parametrilor de print. O descriere detaliata a procesului si a rezultatelor obtinute o gasiti AICI

dotare-print3d
dotare-frezare

Frezare uscată - Zirconiu, PMMA

Roland/Yenadent -Hyperdent - Noritake Katana – Nabertherm SintControl

Productia de zirconiu presinterizat a ajuns in ziua de azi o comoditate, un lucru stiut de toata lumea. Insa chiar si in acest domeniu atit de usor accesibil din punct de vedere tehnic, pot fi facute uneori alegeri gresite care sa rezulte intr-un produs finit de o calitate inferioara. Noi am ales Noritake Katana ca furnizor exclusiv de zirconiu, cuptoare de sinterizare Nabertherm monitorizate software in timp real, si unii dintre cei mai reputati producatori de masini de frezat (Roland si Yenadent) si de software de CAM, de exemplu Hyperdent- Follow Me.

Electro-finisare cu electroliti solizi

Electrofinisarea cu electroliti solizi este o metoda noua, inovatoare si unica de finisare 3D a suprafetelor metalice, pina la rugozitati de 0.001 microni, sau “oglinda”, in termen popular. Practic o reactie chimica de tip electrolytic modifica suprafata metalului fara o actiune mecanica perceptibila asupra sa, astfel incit muchiile retentive ale unui croset de proteza scheletata sau, interfata de conexiune a unui bont implanter individualizat, ramin netinse mecanic in cadrul procesului, insa pot fi finisate “oglinda”, la cerere.

procese-finisare-2